Съдържание:

Мобилност Окоспарколо: 7 стъпки
Мобилност Окоспарколо: 7 стъпки

Видео: Мобилност Окоспарколо: 7 стъпки

Видео: Мобилност Окоспарколо: 7 стъпки
Видео: 7 стъпки за приемане на моето тяло с Хашимото с д-р Юлика Новкова 2024, Юли
Anonim
Мобилност Окоспарколо
Мобилност Окоспарколо

A beadandó során csapatunk célja egy okos parkoló kialakítása volt. Az alapelgondolás a be- és kimenő autók számlálása, és ezzel a parkoló foglaltságának megadása volt. Ezt a munka során e-mailküldő и tweetelő funkcióval bvvítettük, hogy a parkolni vágyók folyamatosan értesítve legyenek a szabad helyekről.

Стъпка 1: Eszközök, Alkatrészek

A megvalósításhoz az első lépés megfelelő eszközök beszerzése volt, melyek a következők:

● Raspberry Pi 3

www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-3-model-b/

● Ultrahangos távolságmérő HC-SR04

hobbielektronikabolt.hu/spd/HCSR04/Ultrahangos-tavolsagmero-HC-SR04

● табло за управление на szenzoroknak külön, незаконно ahhoz szükséges kábelek, 1000 Ω-os ellenállások

● tápforrás - Powerbank

Стъпка 2: Raspberry Pi És Szenzorok

Raspberry Pi És Szenzorok
Raspberry Pi És Szenzorok

Második lépésként összeállítottuk a hardveres részt, vagyis bekötöttük a 2 ultrahang szenzort и feltelepítettük a operációs rendszert Raspberry Pi-re. Ezek után, hogy a működésüket е ellenőrizzük, pár sornyi kóddal teszteltük azt.

Стъпка 3: Alapkód Megírása

Алапкод Мегираса
Алапкод Мегираса

Következőleg az alap kódot írtuk meg. Az elgondolás alapja az objektumok (autók) érzékelése volt. Ezt úgy valósítottuk meg, hogy amennyiben egy a ki- vagy bemenő jármű érkezik a megfelelő szenzor előtt elhaladva az alaptávolság lecsökken. Attól függően, hogy a kimenő, vagy a bemenő szenzor érzékeli csökkenti, illetve növeli a bent tartózkodó autók számát.

Стъпка 4: Tesztelés

Тестели
Тестели

A munka során minden kódrész megírása után teszteltünk, hogy egy esetleges hibát azonnal javítani tudjunk, illetve, hogy könnyen kiszűrhessük, melyik részben történt hiba

Az alapkód tesztelése során több paraméterváltoztatást kellett végeznünk. Ilyenek voltak az eredetileg megadott hibatűrés alapértékei, illetve a szenzorok mérései közötti időintervallumok.

A hibatűrés értékeit eredetileg fixen állítottuk be, viszont tekintettel array, hogy a rendszert csak felállítani kelljen egy esetleges helyváltoztatás esetén, az első tesztelés után setát

Стъпка 5: Допълнителни функции

Допълнителни функции
Допълнителни функции

Az 5. lépésben egyrészt extra másrészt tájékoztató jelleggel további funkciókat vezettünk be. Ezek közül először egy tweetelő, majd egy e-mailküldő részt írtunk meg.

Mindkettő esetében 30 percenként érkezik az értesítés, ami a foglaltságról ad tájékoztatást.

Стъпка 6: II. Тестели

A következő lépésként az újonnan hozzáadott elemek működését teszteltük.

Това е twitter résznél fedeztünk fel egy olyan hibát, ami a kód működésének leállásához vezethet. Twitter не е вграден и е дублиращ пост, който има 30 процента от 50 волта за мъгла, най -много е аз, най -добре е и програма. Ezt egy egyszerű időkiírás segítségével wélósítottuk meg, ami a problémát meg is oldotta és a posztok hitelességét и segít javítani.

Стъпка 7: Főpróba

Főpróba
Főpróba
Főpróba
Főpróba

Utolsó lépésként a teljes összeállított rendszert kellett tesztelnünk. Ezt a Mobilis parkolójában néhány önkéntessel végeztük el. Ez esetben е szükség volt egy kis paraméterezésre, amivel megfelelően tudtuk számolni az áthaladó járművek számát.

A tesztet 3 önkéntes segítségével végeztük, tehát a kocsik elhaladásával a foglaltság nőtt, és amikor azok a parkolót elhagyták, a foglaltság visszacsökkent az eredeti A teszt alapján megállapítottuk, hogy 1.5-ös set up time (sleep time) volt a legoptimálisabb array, hogy az elhaladó kocsikat megfelelően érzékelje.

Ahhoz, hogy a munkánkat a vizsga során is be tudjuk mutatni, egy kartondobozból készített,, pályát”hoztunk létre, ahol a szenzorok fixen rögzítésre kerültek.

Препоръчано: