Съдържание:

Демо на Lego Dynamo Voor: 5 стъпки
Демо на Lego Dynamo Voor: 5 стъпки

Видео: Демо на Lego Dynamo Voor: 5 стъпки

Видео: Демо на Lego Dynamo Voor: 5 стъпки
Видео: Generate Studio Quality Realistic Photos By Kohya LoRA Stable Diffusion Training - Full Tutorial 2024, Юли
Anonim
Lego Dynamo Voor Demo's
Lego Dynamo Voor Demo's

In deze instructable laten we zien hoe wij een demonstratieve dynamo hebben gebouwd voor ons DEF eindproject. Onze dynamo kan een piekvoltage van 20 Volt opwekken en daarmee makkelijk een serie led-lampjes laten branden.

Консумативи

Разнообразна Лего техника

PVC бис (диаметър 5 см)

Споелдрад

неодимов schijfmagneten

Платка

LED лампи

Soldeerbout

мултиметър

осцилоскоп (за тестване)

Стъпка 1: Het Draaien Van Een Spoel

Het Draaien Van Een Spoel
Het Draaien Van Een Spoel

Започнете с афзаген с цилиндричен цилиндър от PVC с диаметър 5 см. Дългите дълги стойки на PVC моет са минимални 6 cm, които са на 2500 лигавици (може да се окаже, че е още по -ветровито).

Neem een lang stuk spoeldraad (geïsoleerd koperdraad) en plak hiervan ongeveer 10 cm обширен aan het uiteinde обширен aan de dynamo, dit is een van de draadjes die uiteindelijk naar het lampje loopt dus zorg voor voldoende speling.

Begin daarna met het winden van het koperdraad om de spoel, zorg ervoor dat dit strak gebeurd anders komt het in de weg van de draaiende onderdelen te zitten.

Nadat е 2500 windingen (of meer) hebt gedraaid moet je weer wat speling overlaten en dan de draad wideplakken. Ook is het belangrijk om met duct tape het uiteinde van de spoel aan het PVC te plakken zodat deze er niet afschuift.

Стъпка 2: Maken Van Het Draaisysteem

Maken Van Het Draaisysteem
Maken Van Het Draaisysteem

Zorg ervoor dat е met de lego technic onderdelen drie assen stevig обширна kunt zetten tussen de lego balkjes. Op de eerste as schuif je alleen een groot tandwiel. Op de tweede as schuif je een klein tandwiel dat in contact komt met het grote tandwiel op as 1, schuif ook nog een tweede groot tandwiel op de tweede as. De derde as heeft alleen een klein standwiel deze staat in contact met het grote tandwiel op as 2. De derde as moet te verlengen zijn zodat deze tot bij de spoel komt. Нека erop dat alle assen soepel kunnen draaien.

Стъпка 3: Монтерен Ван Де Магнетен

Монтерен Ван де Магнетен
Монтерен Ван де Магнетен

Voor de montageplek van de magneten hebben ние се опираме като nog een tandwiel geplaatst. Door dit tandwiel hebben we weer twee lego assen geduwd waardoor er drie naast elkaar врата het tandwiel steken. op dit vlak worden aan beide kanten magneten geplaatst zodat deze elkaar versterken. Zodat aan een kant de noordpool van de as af wijst en aan de andere kant de zuidpool. Als je dit met meer magneten doet is het belangrijk ze zo naast elkaar te plaatsen dat de magneetpolen in dezelfde richting wijzen, anders verzwakken de magneten elkaars velden.

Стъпка 4: De Constructie в Elkaar Zetten

De Constructie в Elkaar Zetten
De Constructie в Elkaar Zetten

Bouw de lego zo om de tandwiel constructie en de as dat deze tijdens het draaien minimaal kunnen bewegen en verschuiven. Zoals te zien is op de foto's maakt het niet uit wat voor een lego stukjes er gebruikt worden zolang het eindproduct maar stevig zijn taak uitvoerd.

De spoel kun je makkelijk voor de draaias monteren door een kuip van legostenen te maken zo rolt deze tijdens het draaien van de hendel niet weg. Het ефект van de magneten op de spoel is groter wanneer de onderlinge afstand klein is. Sobeer daarom de spoel zo dicht mogelijk bij de magneten te plaatsen.

Стъпка 5: Разследване на Lampjes En Breadboard

Разследване на Lampjes En Breadboard
Разследване на Lampjes En Breadboard

Strip het uiteindes van de spoeldraden en steek deze in het motherboard op de + en - lijn. Tussen deze lijnen zijn dan de LED-lampjes paralel te plaatsen en ook de multimeter of mogelijk de oscilloscoop om de weerstand en het voltage te meten.

Door nu aan het wiel te draaien gaan de LED-lampjes oplichten en heb je je eigen dynamo gebouwd.

Препоръчано: