Съдържание:

Arduino ITTT: 10 стъпки
Arduino ITTT: 10 стъпки

Видео: Arduino ITTT: 10 стъпки

Видео: Arduino ITTT: 10 стъпки
Видео: Lesson 98: Arduino 10 LED Push button Projects, Potentiometer LED Voltmeter and Traffic Light 2024, Юли
Anonim
Arduino ITTT
Arduino ITTT

Това е проектът на майн ардуино:

Het autotje wat van е wegrijdt als je ermee wil spelen, heerlijk om kinderen mee te plagen.

in de volgende слайдове laat ik zien hoe ik te werk ben gegaan.

Стъпка 1: Тестване на веригите

Тестване на веригите
Тестване на веригите
Тестване на веригите
Тестване на веригите

Ik begon met het testenvan het motortje, hiervoor heb ik enkele videos bekeken online en wa forum for bezocht. Ik testte de motorwerking врата:

De zwarte kabels gaan naar de GROUND, de rode kabels gaan naar de power source, in dit geval de 3.3 V, omdat deze specifieke motortjes die ik gebruik draaien op 1.5 - 3 V.

Het blauwe kabeltje gaat naar een wisselspannings digital in, hiermee regel е straks de stroom naar de motor.

Транзисторът е de sleutel tot het regelen van de stroom, hij kan de stroomafvoer naar het motortje dicht of open zetten. Този среден пин ван транзистор е де портал, той е вар, който е хечтен, че може да се срещне с сигнала, който е излъчен, че е изправен от кода.

De linkerpin van de transistor hier е de Vcc, често на stroomtoevoer на транзистор. De stroom die wordt gegeven door de arduino gaat eerst door de transistor heen via deze linker pin. Als de gate open staat (met code geregeld), dan loopt de stroom door naar de motor en krijgt deze stroom.

De rechterpin van de transistor gaat naar de ground, hier wordt de stroomkring gesloten.

Dit is wat ik heb gevonden als makkelijkste manier van een regelbare motor en zo heb ik hem in elkaar gezet.

Стъпка 2: Тестване на сензора

Тестване на сензора
Тестване на сензора

За инфраруд

beweginssensor heb е verder geen motherboard nodig als je genoeg ruimte over hebt op je arduino.

Omdat ik voor myjn motoren de 3.3V out gebruik en mijn infraroodsensor uit zichzelf het beste werkt op een 5V bron (staat in de productspecificatities) heb ik genoeg ruimte over.

Hetzelfde als in vorige schema geld voor rood en zwart: Rood is voor stroomtoevoer en zwart е naar de ground/om de kring af te sluiten.

De gele draad gaat het signalal aan de arduino geven en daat dus naar een цифров пин. Vanuit hier kun je dan in je code het signalal waarnemen en dit gebruiken om dus in ons voorbeeld de motoren stroom te geven.

Светодиодът се намира в цифров пин, за да може да се намери и да се иска сензорът открива, открива и изпраща статични линии в кода.

Стъпка 3: Комбиниране

Комбиниране
Комбиниране
Комбиниране
Комбиниране

Dit is uiteindelijk hoe het volledige stroomcircuit е opgezet.

В de code stuur ik alle onderdelen aan, de code voeg ik в als afbeelding in de volgende stap.

Стъпка 4: Целият ми код

Целият ми код
Целият ми код
Целият ми код
Целият ми код
Целият ми код
Целият ми код

In de afbeeldingen hierboven staat alle code die ik heb gebruikt.

De eerste afbeelding е om te testen на mijn motoren uberhaupt functioneerden чрез код. Toen de транзистор stuk ging bijvoorbeeld werkte deze код niet meer.

Vervolgens ben ik overgegaan op een andere code voor de motoren waar ik niet alleen een HIGH of LOW kon geven aan mijn motoren maar een value tussen de 0-255 om de speed aan te passen. Премахване чрез сериен монитор. Deze код heb ik uiteindelijk geimplemeteerd в скрипт het volledige.

De uitleg over wat de code doet staat in de code zelf bijgeschreven.

Ik zal in de volgende stap mijn volledige procesverslag als bestand invoegen. daar is de afbeelding waarschijnlijk een stuk beter te lezen en krijg je het volledige proces goed mee.

Стъпка 5: Mijn Volledige Verslag

Hij downloadt het bestand hier onder een gekke naam, warning.

Стъпка 6: Нова концепция

Ik wilde oorspronkelijk een autotje maken die van je wegrijdt zodra je

in de buurt komt. In mijn nieuwe idee heb ik het een stapje verder genomen en is het idee een snoepdoos die naar je toe komt rijden. Klinkt heerlijk zon snoepje, maar zodra de doos in de buurt van je komt rijdt hij plotseling achteruit van je weg, dit herhaalt zich permanent tot je uiteindelijk zelf het snoepje uit de doos haalt.

Стъпка 7: Stroomkring

Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring
Stroomkring

In de images hierboven kan je zien hoe ik mijn stroomkringen heb geregeld. het is allemaal heel easy omdat ik een motor driver heb gekocht om de motoren mee te beheersen en de sensor niet in de kring van de motoren hoeft te zitten.

Het zit hem voornamelijk in de code

Стъпка 8: Behuizing

Behuizing
Behuizing
Behuizing
Behuizing
Behuizing
Behuizing
Behuizing
Behuizing

За да поставите в еврейски хебрик 3,6 мм триплексни плочки, можете да се свържете с даармее с две дузини карти, които да умрат над елкар хейн шуйвен (зоали, които са подходящи).

Om goed bij de binnenkant te kunnen heb ikbedacht om twee box te maken. De inner box bevat het mehaisme van de snoepkar en de external box past perfect om de inner box heen vanaf de bovenkant, de wielbasis is dan nog zichtbaar en er е ruimte voor de sensor aan de voorkant zonder dat de external box deze bedekt (zie laatste снимка).

deze кутии heb ik vervolgens geschilderd met acrylverf om het een mooi geheel te maken.

uiteindelijk е het niet gelukt om het apparaat op batterijen te laten lopen dus moest ik er een gat in maken aan de achterkant waar de usb kabel doorheen kon naar de pc.

Стъпка 9: De Code

Де код!
Де код!
Де код!
Де код!
Де код!
Де код!

Кодът е extreem simpel, te zien op de afbeelding.

Als eerste (dit valt net buiten de screenshothelaas) zorg е ervoor dat е al je pin е дефиниран.

2 пина за сензор за ехо: ехо (INPUT) и триг (OUTPUT)

4 пина (общо) за моторен, дезинфекциращ изход OUTPUT (dirpins и motorcontrolpins)

Схема за фризиране на моторен, туид

Helaas ondersteunt fritzing geen soortgelijke motor driver (mijn versie niet in ieder geval), maar via deze afbeelding die ik heb gevonden ben ik er achter gekomen hoe het werkt. De twee linker draden zijn voor stroomtoevoer

на земята.

De twee rechter kabels zijn voor de pulse width modulation (PWM) en direction (no modulation) en gaan in digital pins. De twee linker pins gaan naar de Vin en de ground op de arduino voor stroomtoevoer.

Сензор за HC-SR04 (най-доброто след) петата опростена:

De twee buitenste kabels gaan naar de power enground.

De linker (Trig naar de PWM pin) e EEN OUTPUT on onze code and stuurt het signale for or pulse en de rechter kabel (echo) is de INPUT приемник и изключен сигнален terug in 11e niet PWM pin.

Deze bovenste twee fritzings kan je heel makkelijk mergen omdat ze los staan van elkaar, dus je hoeft alleen maar de twee circuits tegelijkertijd aan te sluiten op je arduino en je bent klaar.

Стъпка 10: Geupdate Verslag

Hier bijgevoegd het volldeige verslag van mijn arduino project.

Препоръчано: