Съдържание:

Passagier Teller. Щастливо хакване: 4 стъпки
Passagier Teller. Щастливо хакване: 4 стъпки

Видео: Passagier Teller. Щастливо хакване: 4 стъпки

Видео: Passagier Teller. Щастливо хакване: 4 стъпки
Видео: Stories for the night. New Year in real life. Scary stories about Christmas. 2024, Юли
Anonim
Passagier Teller. Честит хакване
Passagier Teller. Честит хакване

Врата на Gemaakt.

Оуен Сицилия Тим ЯнсенМис ван Есен

Брояч за пътници Arduino: APC

Openbaar vervoer, wij maken allemaal weleens gebruik van. Je stapt soms de trein in en zoekend naar een zitplaats maar na twee coupés beslis je toch te gaan staan terwijl er 1 coupe verder misschien de ene perfecte zitplaats nog voor u vrij was. In de spits wanneer het druk is en iedereen dezelfde coupé instapt in hoop voor een zitplaats en de диригент omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog genoeg plek vrij is.

Tegenwoordig е op de NS сайт te zien hoeveel coupés een trein heeft, een mooie toevoeging bij de site. Maar alsnog is de probleem soms dat er een massa mensen bij een coupé instappen die al vol zit. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze probleem tegen te gaan. Een scherm boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans is om een zitplaats te vinden.

Dit idee willen wij realiseren се срещна с Arduino. Door druksensoren in elke stoel te plaatsen en die te verbinden met een scherm die aangeeft hoeveel stoelen vrij zijn. De Arduino berekent op welke stoelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het scherm als een getal. De schermen zullen boven bij de deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé is. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de trein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS site. Op de site kunt u dan zien hoeveel coupés jou trein heeft plus hoeveel plekken е vrij zijn.

Deze systeem is niet alleen voor de passagiers handig maar ook voor NS. NS voorkomt zo irritties van hun passagiers. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er nodig zijn bij bejpaalde locaties en tijden in heel Nederland. Door dit systeem te gebruiken voorkomen we veel iritacies in het openbaar vervoer en zo kunnen wij het infrastrukturur verbeteren voor comforttabele reizen in de toekomst.

We hebben de Arduino gebruikt en hiervoor een systeem bedacht om het aantal vrije plaatsen in een trein coupe te tellen en weer te geven. Врата middel van druksensors in de stoelen te doen die een signalal doorgeven aan een display boven de deur van de coupe на de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte е voordat ze de drukken trein in stappen.

onderdelen.

- arduino.

- arduino макет.

- Ada плодове 0.56 LED дисплей.

- druksensoren.

- кабели.

Стъпка 1: De Ontwikkeling

Ние zijn begonnen се срещнахме het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. en daarna zijn we begonnen met de design thinking.

hoe zijn we op het idee gekomen. ние успяхме да разгледаме мозъчна атака над Waar je zoal aan irriteert in het dagelijks leven, wat voor een dingen je onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. we zijn begonnen met brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display te maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. onderdelen voor прототип.

Стъпка 2: Извеждане на дисплея

De Display
De Display

we zijn al allereerst begonnen met het aan de praat krijgen van de display, we hebben gebruik gemaakt van een Ada fruit 0.56 led display.

Стъпка 3: Де сензор

De Sensor
De Sensor

we hebben voor ons prototype een druk sensor gemaakt, elke keer dat de sensor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, als de sensor word losgelaten gaat het

Стъпка 4: Arduino код

/***************************************************

Това е библиотека за нашите I2C LED раници

Проектиран специално за работа с 7-сегментни раници Adafruit LED-https://www.adafruit.com/products/881-https://www.adafruit.com/products/880-https:// www. adafruit.com/products/879 - https://www.adafruit.com/products/878 9 Тези дисплеи използват I2C за комуникация, за свързване са необходими 2 пина. Има множество избираеми I2C адреси. За раници с 2 адреса Изберете щифтове: 0x70, 0x71, 0x72 или 0x73. За раници с 3 адреса Изберете щифтове: 0x70 до 0x77

Adafruit инвестира време и ресурси, предоставяйки този код с отворен код, моля, подкрепете Adafruit и хардуера с отворен код, като купувате продукти от Adafruit!

Написано от Limor Fried/Ladyada за Adafruit Industries. BSD лиценз, горният текст трябва да бъде включен във всяко преразпределение ************************************** **************/

#include // Активирайте този ред, ако използвате Arduino Uno, Mega и т.н. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"

Adapruit_7segment матрица = Adafruit_7segment матрица ();

void setup () {#ifndef _AVR_ATtiny85_ Serial.begin (9600); Serial.println ("Тест за 7 -сегментна раница"); #endif matrix.begin (0x70); pinMode (7, INPUT_PULLUP); pinMode (8, INPUT_PULLUP); pinMode (9, INPUT_PULLUP); pinMode (10, INPUT_PULLUP); }

void loop () {int местаFree = 42;

int button1 = digitalRead (7); if (button1 == LOW) {местаFree = местаFree -1; }

int button2 = digitalRead (8); if (button2 == LOW) {местаFree = местаFree -1; }

int button3 = digitalRead (9); if (button3 == LOW) {местаFree = местаFree -1; }

int button4 = digitalRead (10); if (button4 == LOW) {местаFree = местаFree -1; }

// отпечатва matrix.print с плаваща запетая (seatFree); matrix.writeDisplay (); забавяне (50);

}

Препоръчано: