Съдържание:

Двойно зарядно устройство за Ipod: 3 стъпки
Двойно зарядно устройство за Ipod: 3 стъпки

Видео: Двойно зарядно устройство за Ipod: 3 стъпки

Видео: Двойно зарядно устройство за Ipod: 3 стъпки
Видео: Всё об АДАПТЕРАХ ПИТАНИЯ. Опасна ли БЫСТРАЯ зарядка? 2024, Юли
Anonim
Двойно зарядно устройство за Ipod
Двойно зарядно устройство за Ipod

Имам едновременно iPod и iShuffle, не искам да нося лаптоп със себе си на пътуване, за да ги зареждам. Това ще зареди iShuffle или iPod с конектор за firewire.

Стъпка 1: Части

Части:

Radioshack 7805 5v регулатор Radioshack 7812 12v регулатор 2 x 1k резистора 2 x светодиоди USB женски контакт Firewire женска платка.

Стъпка 2: Направете го

Breadboard It
Breadboard It
Breadboard It
Breadboard It

Така че това е наистина много просто, изпратете 12v към двата регулатора. Но там, където трябва да обърнете внимание, 5v регулаторът захранва USB. 12v регулаторът захранва firewire. Не бъркайте това или ще взривите разбъркването. Още веднъж не забравяйте 12v = firewire 5v = usb. Така че, ако гледате USB конектора, щифт 1 е положителен, а пин 4 е отрицателен, което в WWIV BBS ascii art изглежда така: + | | -. На кабела на Firewire Ако го гледате с заострената част надолу, щифт 1 е положителен, а щифтът срещу него, щифт 2 е отрицателен в лошото ascii art изглежда така:+ - | || |

Стъпка 3: Закачете го

Го свържете
Го свържете

Когато преминете към платката, просто се уверете, че жаковете са достатъчно близо до ръба, за да могат кабелът на firewire да влезе.

Има много начини за захранване на това, сложих dc жак, за да мога да използвам стара брадавица за стена или да се включа в колата си за зареждане. Направете каквото искате … Друга хлъзгава идея би била да използвате щепсел за защитна връзка и да използвате стената на брадавицата за зарядно устройство Apple ipod, за да я захранвате. Също така поставих един от тях в простия проект за усилвател за iPod, който направих, за да мога да зареждам iPod, докато слушам musc.

Препоръчано: