Съдържание:

DIY Arduino 2d Motion Racing Simulator: 3 стъпки
DIY Arduino 2d Motion Racing Simulator: 3 стъпки

Видео: DIY Arduino 2d Motion Racing Simulator: 3 стъпки

Видео: DIY Arduino 2d Motion Racing Simulator: 3 стъпки
Видео: DJI Mavic Air 2 Extreme Durability Test 2024, Юли
Anonim
Направи си сам Arduino 2d Motion Racing Simulator
Направи си сам Arduino 2d Motion Racing Simulator

В тези инструкции ще ви покажа как да създадете забавен симулатор на шофиране, използвайки микроконтролер Arduino и два малки серво мотора.

Стъпка 1: Описание

Image
Image

SimTools е общ софтуер за симулатор на движение, който може да контролира множество хардуерни интерфейси, включително Arduino. Тази комбинация се използва в проекта, представен във видеото.

Стъпка 2: Изграждане

Сграда
Сграда
Сграда
Сграда
Сграда
Сграда

Хардуерната част се състои само от микроконтролер Arduino Nano и два евтини микро серво мотора SG90. Трябва само да качим кода, даден по -долу.

Необходимите данни за играта с помощта на софтуера Simtools се предават през серийния порт към Arduino. След това Arduino активира серво мотори, които съответно преместват симулационната платформа. Това е малък мащаб на двуосен симулатор. За да направите истински симулатор, трябва да добавите драйвери на двигатели и големи серво мотори. Има много примери за такива DIY симулатори, както и строителни чертежи и съвети на страницата „https://www.xsimulator.net/“. Процедурата за настройка на Simtools е описана във видеото, но можете също да изтеглите ръководството за потребителя в PDF на: https://simtools.us/wp-content/uploads/2019/06/SimToolsUserManual-v2.4.pdf SimTools ще работи в Демо режим, докато не бъде регистриран валиден лиценз. Приставката за Live for Speed е напълно работоспособна за тестване, докато SimTools е в демо режим. (Демонстрацията на Live for Speed също ще работи за тестване на SimTools.) Можете да намерите повече във формацията и да изтеглите Live for Speed на

Връзка за изтегляне на Simtools:

Стъпка 3: Схема и код

Схема и код
Схема и код

По -долу можете да видите схематична диаграма и код на Arduino

Препоръчано: