Съдържание:

Специална декорация за Хелоуин - магическо огледало: 5 стъпки (със снимки)
Специална декорация за Хелоуин - магическо огледало: 5 стъпки (със снимки)

Видео: Специална декорация за Хелоуин - магическо огледало: 5 стъпки (със снимки)

Видео: Специална декорация за Хелоуин - магическо огледало: 5 стъпки (със снимки)
Видео: Жена се върна от 3800 г., за да предупреди 2024, Юли
Anonim
Специална декорация за Хелоуин - Magic Mirror
Специална декорация за Хелоуин - Magic Mirror

Направих вълшебно огледало като специална украса за Хелоуин. Много е интересно. Можете да говорите всичко с огледалото, всеки въпрос или някаква малка тайна. След известно време отговорът ще се покаже в огледалото. Това е магия. хахах …..децата много го харесват.

Не е сложно. Успях с Raspberry Pi и ReSpeaker 4 Mic Linear Array, за да добавя гласов интерфейс към Magic Mirror. Това е наистина добър сензор за правене на гласови проекти. Връзката е както по -долу.

репортер-микрофон

Raspberry Pi уики

Щастлив съм да ви споделя моя опит за още малко забавление във вашето парти за Хелоуин.

Стъпка 1: Подготовка на материалите

Подготовка на материалите
Подготовка на материалите

Материал:

Малина Pi 3B

ReSpeaker 4 Mic Linear Array (звукова карта)

HDMI дисплей

двупосочно огледало

кадър

SD карта

Готов да тръгвам!!!

Стъпка 2: Ръчно изработена рамка

Ръчно изработена рамка
Ръчно изработена рамка
Ръчно изработена рамка
Ръчно изработена рамка
Ръчно изработена рамка
Ръчно изработена рамка

1) Изберете вашия екран. Това може да е по -стар монитор. Може би сте забелязали, че казах екран и монитор. Това е така, защото ще разглобявате монитора, за да извадите екрана и електрониката.

2) Измерете екрана и електрониката, включително дължина, ширина и височина.

3) Създайте своя рамка. Може да се нуждаете от малко дърво и машина, за да го направите сами. Вярвай ми. Не е трудно и ще се насладите на работата.

Стъпка 3: Свързване и монтаж на хардуер и печатни платки

Свързване и монтаж на хардуер и печатни платки
Свързване и монтаж на хардуер и печатни платки
Свързване и монтаж на хардуер и печатни платки
Свързване и монтаж на хардуер и печатни платки

Как да направим едно общо огледало да стане вълшебно? Сега ключът идва. Имате нужда от хардуер и печатни платки. Не се притеснявай. Има много магазини, в които можем да ги купим.

Използвам Raspberry Pi 3B и ReSpeaker 4 Mic Linear Array, за да добавя гласов интерфейс. Като използваме 4 Mic Linear Array, ние можем да открием звукова посока на Arrial (DOA), която може да се използва за предоставяне на някои творчески функции. Можем да използваме формиране на лъча, за да подобрим звука на определена посока. Това е наистина добър сензор за правене на гласови проекти.

Сега трябва да ги свържете заедно, следвайки официалните указания. Уикито включва стъпка по стъпка ръководство. Можете просто да го изтеглите и да го следвате. Връзката е както по -долу.

Respeaker-wiki

Стъпка 4: Софтуерни модули

Софтуерни модули
Софтуерни модули

Да, вярно е, че може да се нуждаете от малко софтуерна работа, за да получите магията. Тази работа може да е някаква техническа и имате нужда от известни познания. Но не се отказвайте. Имате нужда от малко усилия, за да получите магията.:)

Давам по -подробни стъпки. Може да ви помогне винаги в правилната посока.

1) Настройка на Raspberry Pi

Изтеглете персонализирано пи изображение ,, което включва драйвера на звуковата карта и някои пакети, свързани с гласа (Не използвайте опростената версия, защото се нуждаем от настолна среда, за да показваме GUI). Можем да запишем изображението на SD карта с rufus (много мъничко, но само за windows) или етер. Ако нямате допълнителна клавиатура за достъп и конфигуриране на Raspberry Pi, можете да настроите WiFi конфигурация и да активирате SSH преди първото стартиране. За да направите това, Juse добавете файл с име ssh към зареждащия дял на SD картата, който позволява SSH, и след това създайте файл с име wpa_supplicant.conf със следното съдържание, заменете ssid и psk с вашия

държава = GBctrl_interface = DIR =/var/run/wpa_supplicant GROUP = netdev update_config = 1 мрежа = {ssid = "WiFi SSID" psk = "парола"}

Включете вашия Pi , използвайте IP -то на Pi или raspberry.local (изисква поддръжка на mDNS , необходимо е да инсталирате Bonjour в Windows) за влизане чрез ssh (В Windows putty е удобен ssh клиент).

2) Инсталирайте Magic Mirror

За да инсталирате софтуерен пакет Magic Mirror, просто стартирайте:

Тази команда ще клонира хранилището на MagicMirror от github към ~/MagicMirror , инсталира възел, npm и други зависимости. Премахнете ги, ако вече са инсталирани.

3) Инсталирайте модули Magic Mirror: MMM-Remote-Control и MMM-kalliope

cd ~/MagicMirror/modulesgit clone https://github.com/kalliope-project/MMM-kalliope…. git clone https://github.com/kalliope-project/MMM-kalliope…. cd MMM-Remote-Control npm install

и след това добавете конфигурацията на MMM-Remote-Control и MMM-kalliope към модулите на ~/MagicMirror/config/config.js

{module: "MMM-kalliope", position: "upper_third", config: {title: "", max: 1}}, {module: 'MMM-Remote-Control' // разкомментирайте следния ред, за да покажете URL адреса на дистанционното управление на огледалото //, позиция: 'bottom_left' // можете да скриете този модул след това от самото дистанционно управление}, рестартирайте MagicMirror, за да активирате новата конфигурация. Използвайте следната команда, за да проверите дали можем да изпратим съобщение до MagicMirror curl -H "Content -Type: application/json" -X POST -d '{"уведомление": "KALLIOPE", "полезен товар": "моето съобщение"} 'https:// localhost: 8080/kalliope

4) Конфигурирайте модула Weather

По подразбиране е включен модул за времето, използващ OpenWeatherMap , трябва да се регистрираме OpenWeatherMap, за да получим API ключ и да попълним ключа към ~/MagicMirror/config/config.js

5) Задайте Google Assistant

Отидете на Въведение в библиотеката на Google Assistant, за да инсталирате и настроите библиотеката на Google Assistant. След упълномощаване можем просто да стартираме mirror_with_google_assistant.py, за да стартираме Google Assistant за Mirror.

Стъпка 5: Готови! Говорете с огледалото си

Готов! Говорете с огледалото си
Готов! Говорете с огледалото си

ДОБРЕ! Ако сте изпълнили всички стъпки по -горе, ще получите магическо огледало като много готина украса на вашето парти за Хелоуин. Сега можете да говорите с огледалото си. Имате ли въпроси, които искате да знаете, или някаква малка тайна? Ако искате да споделите интересната си работа с мен. Ще бъда много щастлив.

Ако имате още въпроси, просто отговорете и ме уведомете.

Препоръчано: