Съдържание:

КОСМИЧЕСКИ РОБОТ: 8 стъпки
КОСМИЧЕСКИ РОБОТ: 8 стъпки

Видео: КОСМИЧЕСКИ РОБОТ: 8 стъпки

Видео: КОСМИЧЕСКИ РОБОТ: 8 стъпки
Видео: ЧТО УМЕЮТ ДРОИДЫ ИЗ STAR WARS ! 2024, Юли
Anonim
КОСМИЧЕСКИ РОБОТ
КОСМИЧЕСКИ РОБОТ

Автоматична спирачна система

ВЪВЕДЕНИЕ:

ПЪРВА ВЕРСИЯ:

ЗАПОЧНАХ ПРОЕКТА СИ СЪЗДАВАЙТЕ АВТОМАТИЧНА СИСТЕМА ЗА СПОРЯВАНЕ В АВТОМОБИЛА. НАПРАВИХ ТОВА ЗАЩОТО, В ИНДИЯ ЗА ВСЕКИ ЧЕТИРИ МИНУТИ СЛУЧАЕТЕ СЛУЧАЙ. В сравнение със смъртта, причинена в областта на армията, смъртта, причинена поради злополуки, е висока. НЕ МОЖЕМ ДА ПРЕКРАТЕТЕ НАПЪЛНО АВАРИИТЕ, НО НЕ МОЖЕМ ДА НАМАЛИМ АВАРИИ. ТАКА НАПРАВИХ ТОЗИ МОДУЛ.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

НАСТОЯЩИЯТ МОДУЛ Е ФИКСИРАН С ТРИ ИНФРАЧЕНИ СЕНЗОРА, КОИТО ОТКРИВАТ ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО, КОЕТО ДОСТЪПЕ. ТОГАВА ЩЕ АВТОМАТИЧНО СЕ ПРИЛОЖИ СИЛКАТА. ТАКА МОЖЕМ ДА НАМАЛИМ АВАРИИТЕ. В РЕАЛЕН ЖИВОТ МОЖЕМ ДА ПОПОЛЗВАМЕ СЕНЗОРИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА 360 СТУПЕНЧЕНО ЧУВСТВАНЕ. ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПОПРАВИ ВЪВ ВСИЧКИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА

КАК МОЖЕМ ДА ГО ОПРАВИМ ВЪВ ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ:

След 8 години всеки автомобил с гориво ще бъде преобразуван в автомобил с акумулатор. По това време можем да поправим и този модул

· След натискане на спирачката той ще зададе нов път. така че водачът да може да управлява превозното средство, тъй като колата ще завие надясно или наляво, тъй като сензорите също са фиксирани отстрани на превозното средство.

CLE. ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ В ЧАНДРАЯН 3

Консумативи

РОБОТ НА ВИСОКОТЕХНИЧЕСКИ КОСМОС

Стъпка 1: РОБОТ НА ВИСОКОТЕХНИЧЕСКИ ПРОСТРАНСТВО

РОБОТ НА ВИСОКОТЕХНИЧЕСКИ КОСМОС
РОБОТ НА ВИСОКОТЕХНИЧЕСКИ КОСМОС

СЕГАШНА ВЕРСИЯ:

Този проект ми даде успех. ТАКА ПЛАНИРАХ ДА АКТУАЛИЗИРАМ ПРОЕКТА. ДОКАТО МИСЛЕШ ЗА ТОВА, ЧЕ ИНЦИДЕНТ СТРАХА РАЗУМА ми. НА 2018 НАСА ИЗПРАЩА РОБОТ НА МАРС. СТРАХВА СЕ ПО КАЛЪТ, НА МАРС И ПОРЪЧИ. ДРУГИЯТ ИНЦИДЕНТ БЕШЕ, ЧАНДРАЯН 1. СИГНАЛЪТ БЕШЕ ЗАГУБЕН В ОТНОСНО 8 МИНУТИ И РЕЗУЛИРИРА НЕПОВОДЕН. ИЗПОЛЗВАХ РАЗИНКА PI, ЗА КОНТРОЛИРАНЕ НА РОБОТА ПО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПК (node - js).

Стъпка 2: ИЗПОЛЗВАНИ ВРЕМИ И КОМПОНЕНТИ:

ИЗПОЛЗВАНИ ВЕКОВЕ И КОМПОНЕНТИ
ИЗПОЛЗВАНИ ВЕКОВЕ И КОМПОНЕНТИ

ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ:

· ИНФРАЧЕН СЕНЗОР (ВЕРСИЯ - 2)

· ARDUINO UNO R3

· ЖИРОСКОП (ADXL 335 ЪГЛОВ СЕНЗОР)

· ДВИГАТЕЛ НА МОТОР

· МАЛИНА PI 0 (ПИН 11 И 13)

Стъпка 3: ПРИЛОЖЕНИЯ

ПРИЛОЖЕНИЯ
ПРИЛОЖЕНИЯ
ПРИЛОЖЕНИЯ
ПРИЛОЖЕНИЯ
ПРИЛОЖЕНИЯ
ПРИЛОЖЕНИЯ

ПРИЛОЖЕНИЕ:

дори ако контролът е загубен, роботът автоматично, ИЗБЯГВА препятствието и натиска спирачка, след което сам задава нов път. Също така съм фиксирал сензор за лидар и сензор за жироскоп, така че да измерва ъгъла, за да избегне сблъсък. Поправих камера в ТОВА, така че да може да изпраща изображенията и видеоклиповете на земята.

Това може да се използва в chandrayaan 3, за да можем да избегнем тези критични ситуации.

Тази идея може да бъде реализирана и в роботи и спътници, за да се избегнат препятствията. Обикновено на всеки сателит може да се даде команда само след 8 минути. в този период всяка спънка може да удари този спътник. така че за да се избегне това, аз прилагам този модул в спътник и робот, който може да избегне прекъсването, ако няма сигнал в космоса.

Стъпка 4: НАУЧНИ ПРИНЦИПИ

НАУЧНИ ПРИНЦИПИ
НАУЧНИ ПРИНЦИПИ

НАУЧНИ ПРИНЦИПИ:

Научните принципи, свързани с избягването на препятствия, зависят от инфрачервения сензор. той излъчва инфрачервени лъчи и се отразява на ir сензора. ако сензорът открие обекта от дясната страна, двигателят от дясната страна ще се завърти напред, а двигателят от лявата страна ще се завърти назад.. ако сензорът открие обекта от лявата страна, двигателят от лявата страна ще се завърти напред, а двигателят от дясната страна ще се завърти назад. ако сензорът открие преден предмет, той автоматично ще задейства спирачката.

Стъпка 5: ИЗПОЛЗВАН СОФТУЕР

ИЗПОЛЗВАН СОФТУЕР
ИЗПОЛЗВАН СОФТУЕР
ИЗПОЛЗВАН СОФТУЕР
ИЗПОЛЗВАН СОФТУЕР

ИЗПОЛЗВАН СОФТУЕР:

} ARDUINO IDE

} RASPBIAN JESI (LINUX DEBIAN OS)

} NODE - ЧЕРВЕН (ПО NODE JS)

PUTTY

Стъпка 6: ФУНКЦИЯ НА ТОЗИ ПРОЕКТ В ПРОСТРАНСТВОТО

ФУНКЦИЯ НА ТОЗИ ПРОЕКТ В ПРОСТРАНСТВОТО
ФУНКЦИЯ НА ТОЗИ ПРОЕКТ В ПРОСТРАНСТВОТО

ФУНКЦИЯ НА ТОЗИ ПРОЕКТ В ПРОСТРАНСТВОТО

Ще ви покажа КАК СВЪРЗВАМ КОМПЮТЪР И МАЛИНА PI. Модулът се управлява безжично от компютър с помощта на софтуер за замазка. IP адресът е необходим за управление на робота от неговия хост или обвивка на процесора. Когато се установи връзка между модул и компютър, включете червения сървър на възела. В търсачката въведете дадения ip адрес с номера на порта. в микроконтролера кодът се качва. докато контролирате дали има прекъсване, това се избягва от този ir сензор. Показанията се четат от, възел червен, използвайки възел за отстраняване на грешки. МИСЛЯ, ЧЕ ТОЗИ ПРОЕКТ ЩЕ ПОСТИГНЕ УСПЕХ НА НАШОТО ОБЩЕСТВО.

Стъпка 7: БЪДЕЩА ИДЕЯ

Image
Image
БЪДЕЩА ИДЕЯ
БЪДЕЩА ИДЕЯ

БЪДЕЩА ИДЕЯ:

ОТВЯРВАМ ДА ДОБАВЯМ ЛИДАРНИЯ СЕНЗОР КЪМ ТОЗИ МОДУЛ, ЗА ДА ИЗМЕРИ разстоянието до целта, като осветява целта с лазерна светлина и измерва отразената светлина със сензор.

Защо използвам lidar: (Light Detection and Ranging)

· LIDAR се използва за измерване на повърхността на земята. Сензорът Lidar усеща обекта на 360 '. също така взема решение самостоятелно. сензорът lidar открива, като използва светлинни вълни вместо радиовълни. това е едно от предимствата на LIDAR.

· НА 2020 ГОДИНА МАРС ЩЕ ЛИЦИРИРА РОВЕР MARS 2020. КАТО РОВЕРЪТ Е НАПЪЛНО СЪСТАВЕН ОТ СИЛИЦИЯ, КОЙТО Е МНОГО ГЪВКО. ТАКА ВЪРХУ, АКО СЛУЧАЕ НАСТОЯВАНЕ, НЯМА ДА ИМА ПОВРЕЖДЕНИЯ НА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО. ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ В ЧАНДРАЯН 3

Стъпка 8: ПЪЛНО ВИДЕО НА РАБОТАТА НА МОЙ ПРОЕКТ

Включва текущата нужда и решението и новата версия на моя робот

Препоръчано: