Съдържание:

Стартов панел на Arduino: 5 стъпки
Стартов панел на Arduino: 5 стъпки

Видео: Стартов панел на Arduino: 5 стъпки

Видео: Стартов панел на Arduino: 5 стъпки
Видео: Вагнеровцы после обороны Бахмута #shorts 2024, Юли
Anonim
Стартова панел на Arduino
Стартова панел на Arduino

Това е Arduino Launchpad, който се среща с Arduino Leonardo и Adafruit Trellis.

Ik heb dit gemaakt omdat ik heel erg van muziek houd, maar een hele hoop instrumenten niet kan bespelen en daarom graag een launchpad wou omdat je daarmee nummers kan spelen op verschillende niveaus. Wat je kunt doen met een launchpad is dat je een nummer in stukjes hakt en elk geluid sample dat je gemaakt hebt op een knop plaatst, hierdoor kun je dus als je zelf het nummer maakt het zo moeilijk of makkelijk maken als jel. Стартиращият панел е собствен MIDI контролер, който е свързан с MIDI сигнализираните светодиодни индикатори, това е най -доброто, което трябва да направите. De afbeelding die je hier ziet is een voorbeeld van hoe je het eruit kunt laten zien, echter is wat ze in de afbeelding gemaakt hebben nog geen launchpad maar een stepsequencer waar je beats op zou kunnen maken, om dit om te bouwen naar een launchpad een andere code nodig vanuit de arduino met de zelfde library en daarnaast een programma wat een сериен порт van de computer omzet naar een MIDI сигнал.

Стъпка 1: Borden Vastmaken

Борден Вастмакен
Борден Вастмакен
Борден Вастмакен
Борден Вастмакен
Борден Вастмакен
Борден Вастмакен

Om de launchpad te maken moet е een 8x8 grid maken van LED's, is zou met dit systemem ook een grotere grid kunnen maken van maximaal 8x16 omdat dat is wat de borden maximaal toelaten om aangesproken te worden. Toch raad ik aan om voor het maken van een launchpad het bij een 8x8 grid te houden aangezien dat het gebruikelijke is voor een launchpad. Wel zul je hierbij merken dat je daardoor niet de knoppen van een launchpad hebt om de pagina's te switchen dus zul je waarschijnlijk je eigen cover moeten maken al wil je een speelbaar nummer erop spelen.

Wat je doet:

Je legt de borden allemaal neer en gaat op de boven kant de aansluitende ground vlakken aan elkaar solderen. (Zie afbeelding 1 bg 2)

Hierna draai е de aan elkaar gesoldeerde borden om en ga je elke SDA с SDA, SCL с SCL, GND с GND, 5V с 5V и INT с INT aan elkaar solderen. (Zie afbeelding 3)

Je kunt nu de LED's erin doen en solderen, dit kan ook als het bord huge zit aan de Arduino

Стъпка 2: Borden Adresseren

Борден Адрес
Борден Адрес

Wat je doet:

Nu leg je de borden om gedraaid neer en zul je een aantal metalen plaatjes zien, dit zijn de adres platen, dit is waardoor de arduino het juiste bord straks aanspreekt. Je gaat elk bord een apart adres geven door de plaatjes te solderen zoals in de foto:

Връзки boven A1

Rechts boven A2+A0+A1

Връзки под A0

Препоръки под A0+A1

Стъпка 3: Verbinden се срещна с Arduino

Вербинден се срещна с Ардуино
Вербинден се срещна с Ардуино

Wat ga je doen:

Je gaat nu de borden met de arduino verbinden, je soldeert de kabeltjes van het rechtsbovenste bord met de arduino op de zelfde manier als dat je de borden aan elkaar hebt gemaakt. Dus SDA отговаря на SDA, SCL отговаря на SCL, 5V отговаря на 5V и GND отговаря на GND, de INT не разполага с огромни възможности за работа в рамките на проекта maar dit zou е wel kunnen doen als je er nog andere dingen mee zou willen doen.

Стъпка 4: De Code

De code bevind zich в het текст bestand dat hierbij staat

Er zullen mensen zijn die dit gewoon kopieren en plakken, maar voor de mensen die wat uitleg willen.

Wat er in de code gebeurd is niet heel moeilijk, als eerste zit er de Trellis Library en de UNTZtrument Library in waardoor alles mogelijk is, daarna definen we de grootte van onze grid, als je dus een grotere wilt moet je dit al aanpassen en alle andere stukken in de code waarin deze opstelling wordt gebruikt. Ние създадохме стартиране с даар де дересен ван де борден зодат het juiste bord wordt aangesproken, ние stellen де опресняване честота в zodat het soepeler gaat lopen om te checken на er een nieuw signaal komt, ние zetten alles op het bord uit en daarna wordt bord aangezet voor overschrijving met de toetsen.

Hierna wordt de noteOn en noteOff functie gemaakt zodat de arduino weet wat er moet gebeuren als een knop wordt ingedrukt.

Ние определихме elke LED op het bord, hierin zul е zien dat de volgorde mee gaat met de borden en niet met de hoe de LED's liggen.

Ние zorgen дат де MIDI сигнализирани binnen комен

Ние закъсняхме за MIDI сигнализиран лезен

Ние проверяваме de knop е ingedrukt en veranderen de staat van de knop (aan/uit)

En we zorgen dat er MIDI overschrijving plats kan vinden

Стъпка 5: Uitvoeren

Zo nu heb je alles klaar voor je Arduino Launchpad, maar hij zal nog niet zomaar werken.

Какво е най -доброто, което трябва да изтеглите от 2 програми, или програми за обложки на стартовата панел в тези направления и специални зони Ableton Live в програмата за всеки сериен порт (USB) на MIDI, без да сте готова програма, без коса -среден. Zo nu ben je helemaal klaar om te spelen met de launchpad, maak of download een cover van is favoriete nummer en spelen maar.

Arduino Launchpad Project door Джошуа Виранта

Препоръчано: