Съдържание:

Турбулентен метър: 4 стъпки
Турбулентен метър: 4 стъпки

Видео: Турбулентен метър: 4 стъпки

Видео: Турбулентен метър: 4 стъпки
Видео: Турбулентность / Ссылка на полное видео в комментариях 2024, Юли
Anonim
Турбулентен метър
Турбулентен метър

Това е инструкция за измерване на турбулентност. Deze meter meet niet het Reynolds nummer maar de mate van uitwijking van een stokje achter een object dat turbulentie veroorzaakt. De mate van uitwijking wordt elke 50 ms gemeten en vergeleken met de vorige uitwijking waarde (als in abs (u (tnu) -u (tvorige))), dit getal wordt over 4 seconden gesommeerd en vergeleken met een kalibratie waarde voor laminaire stroming, een tussen fase en turbulente stroming.

Консумативи

  • Фотон с частици и дъска
  • Сензор за време на полет VL53L0X
  • Пин конектори (mannelijk en vrouwelijk)
  • 4x Kabels van 1 метър
  • 5x8 мм draadstaal
  • 20x8 мм
  • Тиксо и лийм
  • IJzerdraad 10 см
  • Knoopje
  • Дъска фургон 40 см
  • Vrijdraaiend wieltje

Стъпка 1: Bouwen

Боуен
Боуен
Боуен
Боуен

Zoals te zien е op de foto's is er een frame nodig om de turbulentie meter op te hangen. Het frame е gemaakt van 2 houten planken van 6 cm порода и 2 cm дик. De bovenste дъската е 24 cm lang, dit is gedaan om in de stroomgoot te passen, en de onderste plank е 15 cm lang. De planken zijn aan elkaar verbonden met 4x 8 mm draadstaal en moeren, dit is om de hoogte in te kunnen stellen van de onderste plank. Het is dus nodig om 4 x 8 mm gaten te boren in het midden van de bovenste plank and 3 cm init het midden van de onderste plank, zoals in het plaatje hier boven. Elke plank zit huge met 2 moeren, ringen en stukken draadstaal zodat niets beweegt tijdens het meten.

Om senzor op te kunnen hangen moet er nog een gat van 8 mm geboord worden in de onderste plank en draadstaal er in worden geplaatst De sensor wordt vervolgens обширен geklemd tussen twee moeren. Даарнааст е свързан с лепяща лента, която е насочена към сензора за датчик, който е свързан с електрически контакт.

Verder moet er een vrijdraaiend wieltje gemonteerd worden in de onderste plank onder het midden van de bovenste plank. Op dit wieltje moet een stuk ijzerdraad, van ongeveer 5 cm, widegelijmd worden en moet er een knoopje gelijmd worden aan de onderkant van het draad. Всичко, което трябва да знаете, е, че лентата е залепена с 2 сантиметра на 3 сантиметра върху сензора.

Стъпка 2: Схема

Верига
Верига
Верига
Верига

Het веригата е включена в фотона на частици, een soort arduino, en een време на полет сензор, wij hebben een vl53l0x gebruikt. По време на сензора за полет се срещнете с дефектоскопа на сензора, за да го поставите на място, или да се запознаете с инфрачервен лазер. De schakeling zelf е een vrij simpel ontwerp, sluit de time of flight sensor aan de частици фотон врата middel van kabeltjes. De Vin moet aan een 2.6V tot 5.5V verbonden worden, de GND moet aan 0V verbonden worden, de SDA moet aan D0 pin verbonden worden en de SCL moet aan D1 verbonden worden. Om de arduino een veilige afstand te geven van het water zijn alle kabels verlengd met elk een 1 meter lange kabel. Ook heeft de particle photon een stroombron nodig, dit moet gedaan worden via een micro usb aansluiting aan bijvoorbeeld een powerbank на USB лаптоп.

Стъпка 3: Код

Де код на фоновете на частици, които се намират в де. Пощенски код Код за турбулентен измервателен уред. Pas de code aan naar je eigen wens. Нека wel op als е de delayTime aanpast dat е ook de 't' in de while loop aanpast, eveneens andersom. Deze code bestaat uit 3 verschillende bestanden, het je nodig om ze allemaal op de arduino te laden zodat alle elementen van de code gebruikt kunnen worden.

Де кодът на компресор merendeel van de maker van de time на полетен сензор, de originele кодът е op hun web site te vinden samen met een user manual en de specificaties van de sensor.

Уебсайт Velleman:

Стъпка 4: Meten

Всичко, което трябва да направите, е фотонът на verbonden worden aan het internet and uitgelezen worden via de Event page van particle, of via een usb aansluiting naar je laptop. In beide gevallen is het handig om de meetgegevens te kalibreren, doe dit via de waarden 'LM' и 'ML' in de code.

Stel 'LM' в naar waarde die je wilt voor de overgang van laminaire stroming naar tussen fase. En voor 'MH' de waarde die je wilt als overgang van tussen fase naar turbulente stroming.

Bij kalibratie е het handig om eerst je maximale laminaire waarde te kiezen en vervolgens achter een object in turbulente stroom е MH in te stellen voor turbulente stromingen.

Препоръчано: